Met je huisdier naar de kerk op 4 oktober a.s.

werelddierendag_2Op zondag 4 oktober mag je je huisdier meenemen naar de Ambrosiuskerk. Er is een bijzondere kindernevendienst over hoe belangrijk je huisdier voor je is. Ook als je geen huisdier hebt, heb je vast wel een lievelingsdier. Waarom is dat je lievelingsdier? Dierendag is elk jaar op 4 oktober, omdat dat de dag is van een Franciscus van Assisi. Deze Franciscus hield erg veel van dieren. Hij vertelde ze zelfs verhalen over God. En hij bedacht de kerststal. Met Maria, Jozef en het kindje Jezus. Én met de os en de ezel en allerlei andere dieren. Op 4 oktober gaat het over de band tussen ons en onze dieren. En dit jaar is dat een zondag. De bijzondere dienst begint om 10.00u.

De Bijbel vertelt over de bijzondere band tussen mens en dier. Als God de mens gemaakt heeft denkt hij: ‘Het is niet goed dat de mens alleen is’. Toen maakte God de dieren, en de mens gaf ze namen. Zoals wij onze dieren ook namen geven die bij hen passen. Uiteindelijk schiep God ook een tweede mens, omdat het natuurlijk nog leuker is als je vriendjes en vriendinnetjes hebt. Maar de bijzondere band met dieren is gebleven. Om met ze te knuffelen, mee te lopen of te spelen. Dieren zijn belangrijk voor heel veel grote en kleine kinderen.

Kinderen mogen zondag hun huisdieren meenemen. Voorwaarde is wel dat ze gekooid zijn en beheersbaar zijn. Dat is voor de dieren ook beter. In de dienst gaat ds. Otto Grevink voor. De zanggroep van de Protestantse gemeente Waalwijk zingt mee, en begeleid ook een aantal kinderliederen. De dienst begint om 10.00u. Na de dienst ben je uitgenodigd voor een glaasje limonade. Voor de ouders is er koffie en thee.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie