Twitterhandleiding: hoe kan ik meedoen met de Twitterdienst op zondag 27 januari?

Twitter helpZondag 27 januari wordt er een twitterdienst gehouden in de Ambrosiuskerk in Waalwijk. Klik op bovenstaande link voor meer informatie. De dienst begint om 19.00u.

Ter voorbereiding op de twitterdienst is deze informatie voor jou belangrijk:

SMSWanneer je nog geen twitteraccount hebt, maar toch mee wilt doen, zijn er 2 opties. De eerste optie is dat je via SMS meepraat met de dienst. Uit de SMS-jes wordt een selectie gemaakt, die getoond worden in de dienst.

De tweede optie is dat je vooraf thuis een twitteraccount aanmaakt. Dit kan heel eenvoudig door te gaan naar:

https://twitter.com/signup

Wanneer je de aangegeven stappen volgt, heb je snel een account aangemaakt.

Twitter signup
Twitter appDownload daarna op je smartphone een twitter-app (de officiële van twitter, of bijvoorbeeld hootsuite), zodat je tijdens de dienst mee kunt tweeten.

Wat is een tweet eigenlijk?

Een tweet is een bericht van maximaal 140 tekens, die gezien wordt door iedereen in je netwerk.

Door het gebruik van hashtags (# – het ‘hekje’) maak je het mogelijk om gemakkelijk te zoeken in het volledige aanbod aan tweets. Iedere tweet die geplaatst wordt tijdens de twitterdienst met de hashtag (spreek uit als: hesjtek) die op de avond zelf verteld wordt, kan op een groot scherm vertoond worden. (bijvoorbeeld: #twittermee)

Privacy

Wanneer je niet wilt dat je hele timeline (al je volgers) jouw berichten van tijdens de dienst zien, kun je er het beste voor zorgen dat je het account twitter.com/ambrosiuskerk volgt en je tweet beginnen met @ambrosiuskerk – een tweet ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

@ambrosiuskerk ik vind het leuk dat ik mijn mening kan laten horen op deze manier #twittermee

In dit geval zien alleen de mensen die zowel jou als @Ambrosiuskerk volgen je tweets in hun timeline. Wanneer iemand via twitter.com naar jouw profiel gaat ziet hij/zij overigens altijd alle geplaatste tweets. Houd daar dan ook altijd rekening mee.

Let op: om goed mee te kunnen doen is het van belang dat je account niet afgeschermd is (ga naar https://twitter.com/settings/account en kijk of bij ‘Privacy’ het vinkje uit staat) – na de dienst kun je natuurlijk op deze manier je account weer afsluiten voor de ‘buitenwereld’ als je je daar prettiger bij voelt.

Twitter privacy

Tweet smsWanneer je nu geen Twitter of SMS wilt/kunt gebruiken tijdens de dienst blijft het natuurlijk nog steeds erg leuk en interactief om er bij te zijn. We hebben namelijk nog meer manieren om je te betrekken bij de discussies in de dienst.

Wil je voorafgaand aan de dienst al twitteren over de dienst, gebruik dat de hashtag #twdienstwwijk.

Tot zondag 27 januari!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bijzondere vieringen, Jeugd. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s